Ei sitten💔💔💔 (Ă€lĂ€ lue jos et halua itkeĂ€)

Osa teistÀ lukijoista lienee huomannutkin tuolta somen puolelta, ettÀ mun piti se rakas pieni Yuito lopettaa jo ennenkuin pÀÀsi omaan kotiin. Sinne meni monttuun mun ensimmÀinen oma kasvatti ja nÀillÀ nÀkymin myös viimeinen. Olen sen verran paskana tÀstÀ kokemuksesta etten uskalla enÀÀ ajatella mitÀÀn pentujen teettÀmistÀ millÀÀn koiralla tÀnne kotiin. Monelle sen tilanteen olenkin kertonut tÀssÀ jo lÀpikotaisin mutta kirjoitetaan nyt ihan postaus erikseen. Tai no oikeastaan aikalailla kopioin jostain messenger-keskustelusta sellaisen version, missÀ olen jaksanut kertoa. KÀsittÀÀkseni ei ole vesipÀÀpentua shiboissa tullut vielÀ Suomessa ennen vastaan, niin ehkÀ tÀstÀ voi jollekin olla sit jotain hyötyÀkin joskus.

Mutta niin se alkoi kipuilulla viiden viikon iÀssÀ, mitÀ en osannut paikallistaa itse, pentu meni ihan vedottomaksi siitÀ. Saattoi rÀÀkÀistÀ kun laski maahan, paijasi tai kun vaihtoi asentoa mutta kohta ei sit ne sattunutkaan. Kiidettiin pÀivystykseen ja lekuri veikkasi sit niskaa kipeÀksi kun sitÀ ainoastaan selkeÀsti huusi ylöspÀin taivutettaessa. LÀÀkÀri mÀÀrÀsi kipulÀÀkettÀ muutamaksi pÀivÀksi ja kirjoitti, ettÀ seuraavaksi jos ei mene ohi niin ortopedille aika. KipulÀÀke auttoi mutta pentu alkoi pikkuhiljaa tÀrisyttÀÀ pÀÀtÀ ja nuokuttaa sitÀ, siis koko pÀÀ laski hartioiden tasolle hitaasti ja sit nosti ja taas laskee.

Sitten se alkoi nÀkyÀ liikkeessÀ, kulki sillain vÀhÀn kakkahÀtÀisen nÀköisesti selkÀ köyryssÀ. TÀstÀ asennosta johtuen varmaan kömpelöityi mutta ehkÀ sit oikeesti myös raajojen hallinta laski. Ortopedille mentiin ohjeiden mukaan kun ei ollut mennyt joissakin pÀivissÀ ohi. Yksi hyvÀ kipulÀÀkkeetön pÀivÀ oli ollut jota seuraava oli taas kamala. Ortopedi ohjasi neurologille. Saatiin aika vasta melkein viikon pÀÀhÀn kun kaikki ne neurologit oli jossain konferenssissa sen loppuviikon.

TÀstÀ muutaman pÀivÀn pÀÀstÀ Yuito alkoi kaatuilla, vÀsyi ja energisyys laski. Sitten huomattiin, ettÀ ei se tosiaan katso ylös ikinÀ, ei puolustusvastetta jos jokin tulee silmÀÀ kohti, eli nÀköhÀiriöitÀ. Viimeinen yö oli painajaista kun alkoi juosta levottomana ympÀriinsÀ ja pÀin kaikkea, selkeÀsti hÀmillÀÀn ja rauhoittui vaan kun piteli ja koitti saada sen pysÀhtymÀÀn ja nukkumaan, alkoi pissailla alle.

MeillÀ ois se neurologin aika ollu tiistaille mutta ma aamulla pistin puolison soittamaan sinne ElÀinsairaala Aistiin, ettÀ nyt on aivan pakko tulla oli neurologi tai ei. Tiesin sen olevan viimeinen keikka, sen verran raju romahdus. Tatsukokin oli ihan paniikissa ja itki, Yuito rauhoittui vain syliin. MÀ melkein sanoin suoraan, ettÀ piikkiÀ heti nyt. Mutta siellÀ oli neurologikin kerennyt katsoa pikaisesti ja magneettikuvaa sanoivat ainoaksi vaihtoehdoksi selvittÀÀ varman pÀÀlle. En tietenkÀÀn halunnut turhaan toista pÀÀstÀÀ jos olisikin ollut vaikka lÀÀkittÀvissÀ oleva tulehdus vaikka ei verenkuvassa mitÀÀn outoa löytynyt, niin magneettikuva otettiin ennen lopullista pÀÀtöstÀ. Mielenrauha tavallaan sitten saavutettiin siinÀ.


VAJAA KAHDEN VIIKON KAUHUN LOPPU

Lopputulema oli siis synnynnÀinen vesipÀÀ ja sitÀ nestettÀ oli jo kertynyt niin paljon aivoihin, ettÀ alkoi levitÀ kammiosta. Olisi voinut testata tuleeko vastetta kortisoniin. Jos olisi tullut olisivat voineet leikata shuntin pÀÀhÀn, ettÀ nesteet ois virrannut oikein. Mutta Yuito oli niin tuskainen, ettÀ en kestÀnyt ajatusta ajasta jolloin katsotaan vastetta tai noin pienen leikkaamista. EikÀ se ois koskaan ollut normaali ja noita joudutaan uusintaleikkaamaankin vÀlillÀ.

Siis se mikÀ tÀssÀ jÀrkytti eniten oli kun Yuitosta ei nÀhnyt mitÀÀn ulkoisesti, ettÀ ois huolestunut jostain tÀmmöisen mahdollisuudesta. Koska usein ne vesipÀÀpennut just nÀyttÀÀ kehityshÀiriöisiltÀ alun alkaenkin. Yuito taasen oli ihan tÀydellinen, kehittyi hyvin reippaasti, kasvoi ja oli vaan maailman siistein tyyppi. Mutta puff vaan, sinne meni. HÀn oli liian ihana tÀhÀn maailmaan.

Reilu 5 viikkoa onnea, 2 viikkoa huolta ja loppuelĂ€mĂ€ surua. Ei oo reilua ei. Se oli painajaista katsoa kun pieni rakas hassu iloinen turbopallo, meidĂ€n mölyapina romahti hitaasti. En uskalla ajatellakaan mitÀÀn ikinĂ€ enÀÀ tekevĂ€ni kasvattamisen suhteen. Vannoin jo itselleni, ettĂ€ jos koskaan tulee uusi koira se saa luvan olla uros, etten hairahdu ajattelemaankaan kokeilevani uudestaan. EikĂ€ se kyllĂ€ voi olla edes punainen shiba kun alkoi itkettÀÀ ja oksettaa samaan aikaan kun mulle sellaista tarjottiin, liian epĂ€reilu ajatus kuvitella katsovansa jonkun toisen pienen punaisen kasvavan isoksi.

Surettaa ja vituttaa niin paljon. Mulla ois ollut sydĂ€n paikallaan mutta ei hemmetti pysty edes harkitsemaan jatkamista. Ihmiset sanoo kyllĂ€ se siitĂ€, sulla ois niin paljon annettavaa, jonain vuonna vielĂ€... Mutta mĂ€ ajattelen aina se oma koira edellĂ€. Tatsukolle ideaaleinta ois ollut pitÀÀ kaverina oma pentu, kun oma tila on niin tĂ€rkeĂ€ ettei kaveritkaan ole tervetulleita meille. Toki nyt kun tuli todistettua kuinka tĂ€ydellinen emĂ€ hĂ€n oli voi olla, ettĂ€ hyvĂ€ksyisikin sen jonkun pikkupojan tĂ€nne erilailla kuin uskoin aiemmin olevan mahdollista. Katsellaan mitĂ€ maailma on meidĂ€n osaksi meinannut. Ei ole hoppua mihinkÀÀn. 

Rakas pieni sudenpentu me ei unohdeta sua koskaan❤️đŸ„ș

NÀmÀ jÀi viimeisiksi kunnon kuviksi, kuvat otettiin ensimmÀistÀ kipuilupÀivÀÀ edeltÀvÀnÀ iltana.
Kiitos Ida Jauros ikuistamisesta.
Muutoin meidÀn parhaat hetket ajalta yhdessÀ Yuiton kanssa, myös niitÀ viimeisten aikojen juttuja löytyy tallennettuna kohokohtiin @shibatatsuko tililtÀ Instagramista.






Kommentit