Vastuullinen shiban hankinta


En ole hetkeen ennättänyt uutta blogikirjoitusta tänne viimeistellä koska mä oon pitänyt itseäni kiireisenä vapaa-ajallani vähän tän blogin kyljessä. Oon siis työstänyt käsikirjoituksia Shibasupinoiden spin offiin YouTuben puolelle. Lisäksi oon mukana järjestämässä shibojen ihka omaa ensimmäistä pääerikoisnäyttelyä ensi kesälle. Erkkareihin liittyen:



Viime aikoina on taas tullut sen verran monta keissiä vastaan shiboissa, että en taas ymmärrä miten voi olla edes mahdollista moinen kuran määrä. Ihmisten ahneudella ei tunnu olevan mitään rajaa ja sinisilmäisiä pennunostajia näyttää riittävän. Lisäksi uusia kyseenalaisia pennuttajia on tullut ja on tulossa lisääkin rotuun. Nyt on siis äärimmäisen tärkeää pentua ostaessaan ottaa ihan oikeasti selvää kenen kasvatustyötä on tukemassa, rodusta välittävän vastuullisen tahon vai vain rahan takia kasvattelijan, jolle ne koirat on lähinnä tulonlähde tai jollain muulla kierolla tavalla mielihyvää tuottava väline. Jokaikistä koiraa ei tarvitse käyttää kasvattamiseen etenkään jos se ei tapahdu kasvattamiselle säädettyjen sääntöjen puitteissa ja koirien hyvinvointi huomioon ottaen.





Me ollaan siis yhdessä toisen innokkaan shibaihmisen Ida Jauroksen kanssa pidempäänkin pohdittu miten saataisiin kerrottua omaa shibaansa etsiville, että ihan kaikkien on mahdollista tehdä kattavat taustatutkimukset omaa hankkiessaan. Me ollaan mietitty kuinka mm. laskea kynnystä jalostustietojärjestelmään paneutumiseen? Todettiin, että on pakko keksiä jotain uusia keinoja yhteislenkeillä valistamisen ja Instagramissa viestittelyn lisäksi. 

Mutta miten voisi koittaa saada avattua helposti sisäistettäväksi mitä kaikkea pitäisi tutkailla? Todettiin että ehkä taustojen tutkimisesta tulisi helpommin lähestyttävä asia, varmaankin vaan kertomalla laajasti mitä kaikkea kannattaa opiskella ja mitkä asiat tulisi kasvattajalla olla kunnossa. Näiden blogipostauksien lisäksi päätin siis aloittaa videopohjaisesti asioiden läpikäynnin Idan kanssa. 

Ota siis seurantaan Shibasupinoita-kanava YouTubessa! 

Sinne on luonnosteltuna jo kolme eri sarjaa:
- Vastuullinen shiban hankinta
- Shiba rotuna
- Shiba harrastuskoirana

Tiedossa on varmasti vielä paljon muuta myös näiden aiheiden lisäksi myöhemmin kun on päästy vauhtiin. Ensimmäinen osa Vastuullinen shiban hankinta -sarjaan on jo julkaistu ja siinä esitellään tarkemmin mitä on tiedossa. Itse asiapitoiset jaksot alkaa tipotellen ilmestyä ensi viikosta alkaen. Tulen kuitenkin yhä kirjoittamaan tännekin samoista aiheista kootusti.




MUOKS 29.3.2023 
Täytyykin linkata vielä tähän Zein's dogsin hieno tiivis blogiteksti aiheeseen liittyen kun tuli vastaan😊








Kommentit