Mistäs täällä supistaan?

Täällä kirjoittelee Karolina Norteva. Oon jo pidempään pyöritellyt ideaa shiba-aiheisesta blogista. Ei sillä, että kauheasti tahtoisin omasta elämästä kirjoittaa tai bloggaaminen olisi koskaan edes kiinnostanut, vaan suoraan sanottuna mun tavoite on tuoda tietoa sitä mahdollisesti etsiville tai niille, jotka eivät sitä tajua vielä edes etsiä. Eli toivottavasti jonain päivänä tämä blogi nousee Googlehaussa korkealle ja tavoittaa omasta shibastaan haaveilevia ihmisiä hyvissä ajoin ja herättelee ajattelemaan niitä oikeita asioita ennen kuin päätyy ostamaan sen oman shibapennun jostain mistä sen nyt vaan yllättävän äkkiä saa. Niin harmillisen usein sitä kuulee, että on herätty jälkikäteen siihen, että tulikin tuettua epäeettistä kasvattajaa tms. Aloittelin aiheen parissa oman shibani Tatsukon instagramtilillä, siellä kirjoitin englanniksi ja useampi esitti toiveen, että voisiko näitä tekstejä julkaista jossain suomeksi niin tapahtukoon se nyt sitten täällä.

Omat intohimot kirjoittamisessa ja aihevalinnoissa shiboihin liittyen taipuu sinne vastuullisen kasvattamisen puolesta puhumiseen, shiban rotumääritelmän kunnioittamiseen ja yleisesti aiheisiin liittyen hyvään elämään koiran kanssa. Toivon mukaan en tule kirjoittelemaan täällä ihan pelkästään itsekseni vaan saisin mukaan vieraskynä-kirjoittajia. Mulle saa siis laittaa viestiä jos tahtoo osallistua kirjoittaen tai aihe-ehdotuksin niin katsotaan mitä supistaan. Toivon mukaan tämä blogi ei kuivahda ihan lähtökuoppiinsa ja siinä te lukijat, tukijat ja kanssaharrastajat voitte olla avuksi ja muovata mun kanssa tätä mielekkääseen suuntaan. Blogin nimi ”Shiba supinoita” viittaisi ehkä vähän juoruiluun ja kuiskutteluun mutta pyrin kirjoittamaan avoimesti päivänvalon kestävää tekstiä. En aio yleisesti arvostella yksittäisiä koiria tai jalostusratkaisuja tms mutta selkeistä rikkeistä ja huolenaiheista rodun parissa tulen kirjoittamaan. En nyt keksinyt sen fiksumpaa nimeä kun tarkoitus on kirjoitella yleisistä aiheista päiväkirjamaisen kirjoittelun sijaan. Tähänkin voi vielä vaikuttaa eli ehdottakaa fiksumpaa nimeä niin katsotaan jos menee vaihtoon.

Tahdon myös alleviivata sen, että kirjoittelen sitten ihan omasta näkökulmastani ja mielipiteitä on monia. Mun sanomaa ei tartte pitää minään absoluuttisena totuutena ja aina kannattaa kyseenalaistaa ihmisten juttuja koiraskenessä. Kannattaa koittaa löytää se oma linja kaikkien tulisten ja intohimoisten mielipiteiden seasta. Eikä välttämättä kannata heittäytyä kenenkään kelkkaan tai vanaveteen vaikka joku olisi kuinka uskottava. Kannustan omien mielipiteiden muodostamiseen pohjaten omiin kokemuksiin ja faktoihin. Näitä omia mielipiteitäkin kannattaa ajoittain peilata eri kulmista ja pohtia onko niissä mukana mausteita, jotka vääristää tai onko jotain asioita katsonut vain yhdellä silmällä. Pidetään mielet avoimina ja puututaan oikeisiin epäkohtiin yhdessä!



Kommentit